Å sørge for reell inkludering - sammen

Fagdag med Knut Nystad om inkludering, lagfølelse og samarbeid med frivilligheten. Tittel Kursstart Varighet Påmelding KategoriStedLegg i kalender

14. september 2023

Har du ei personalgruppe som trenger å øke den interne lagfølelsen? Jobber du med mennesker og drømmer om reell inkludering og bedre livskvalitet for alle? 

Er du kanskje engasjert i arbeid med frivillighet og/eller folkehelse? Politiker som brenner for en bedre kommune for innbyggerne? Da er dette dagen for deg, for et sentralt tema på fagdagen er viktigheten av å spille på lag med frivilligheten for økt inkludering og bedre helse i samfunnet. Hvilke muligheter finnes? Hva er hindringene, og hvordan kan de løses?

Velkommen til inspirasjonsdag 14. september i Bodø med tidligere smøresjef og daglig leder for Stiftelsen VI Knut Nystad. Han jobber nå som daglig leder for Team Aker Dæhlie, og brenner både privat og i jobb for reell inkludering, mestring og helse. Mer om Knut kan du lese her.

Denne dagen deler Knut Nystad kunnskap og erfaringer fra eget liv, og du vil blant få input og inspirasjon rundt temaer som:

 • Inkluderende samfunn - er et samfunn uten merkelapper mulig?
 • Alle kan bli en hverdagshelt. Se og høre hverandre, og alle må bidra. Alle kan gjøre noe for andre, alle kan bidra.
 • Hvordan forebygge utenforskap og ensomhet?
  Hvordan kan vi verdsette folkehelse og verdien av god folkehelse? Hva er konsekvensene uten?
  Hvordan stiller kommunene seg til samarbeid med frivilligheten? Kan vi bli enda bedre på dette, sånn at distriktene blir enda mer attraktive framover – å bry seg om hverandre er den nye valutaen?
 • Skape lag du kan tape med – hvordan stå sammen i motgang og kritikk?
 • Det er ingen motsetning mellom å være seriøs og å ha det gøy – hvordan skape arbeidsglede
 • Like muligheter til å mestre - hvordan bidra til å gi muligheter til alle, uavhengig av alder, funksjon, kjønn o.l. Uansett forutsetninger må man oppleve mestring og verdi.
 • Det er ingen motsetning mellom å gjøre det bra og å ha gode verdier – hvordan jobber kommunen din med verdiene dere har?
 • Å peke framover i stedet på hverandre når det går galt.

Det vil bli ei blanding av innledning og tanker om de ulike temaene, og refleksjon i salen. Alle kan stille spørsmål, komme med synspunkter, innspill og meninger – det legges opp til en dag med mye dialog og utveksling, både med Knut og med andre deltakere. 

Foto av Knut Nystad: Espen Johansen

Kursplan

Kursstart 14. september 2023 Dag 1 10:00 (torsdag 14.09) Varighet 1 dag Ansvarlig RKK Salten Pris kr 800,- Bindende påmelding Ja Påmelding 14.09.2023 10:00 Kategori Administrasjon, ledelse og teknisk Sted Quality Hotel Ramsalt, Bodø Legg i kalender
Knut Nystad. Foto: Espen Johansen